Om mig

"Daniel har ett bra sinne för att hitta referenser i sin musik
som passar den aktuella målgruppen och sedan skapa musik med en tydlig egen karaktär."

Mitt intresse för musik började tidigt, men länge valde jag bort musiken för akademiska studier. Efter att ha utbildat mig på universitetet och arbetat som journalist, blev jag under en intervju erbjuden att gå med i The Radio Dept., ett band jag beundrade. Jag började spela keyboards med dem, vilket ledde till skivsläpp, medverkan i storfilmer och internationella turnéer.

År 2009 grundade jag duon Korallreven tillsammans med en vän, där vi gemensamt skrev och producerade all musik. Vi fick snabbt skivkontrakt i USA, vilket innebar intensiva år av musikskapande, inklusive låtskrivning för artister som Newkid, Lorentz och Jonathan Johansson.

Sedan 2016 har jag fokuserat på att skapa musik och ljud för uppdrag åt bland andra Daniel Berlin Krog, Malmö Stadsteater och teaterkompaniet Bombina Bombast. Parallellt har jag undervisat vid högskolor i Malmö och Stockholm, drivit projekt med kulturförvaltningar och kulturinstitutioner samt analyserat och skrivit rapporter.

Musikskapande är min största källa till glädje och inspiration, och det är när jag skapar musik som jag känner mig mest levande. Att bli kompositör innebar för mig en stor befrielse . Jag skriver musik för andra och slipper stå i rampljuset. Min musik är en del av något större – film, bild, eller meddelande – där den förstärker eller ger nya dimensioner. Jag älskar variationen: ena dagen dansmusik, nästa dag något för orkester, indie, ambient eller till och med mello. Musik är min passion i alla dess former.